Ontdek smart charge@street

Meer info over onze service

 
1

Registreer voor smart charge@street

1. Boek uw oplaadtarief en geniet van volledige flexibiliteit. Als u al inloggegevens hebt voor smart ID, gelieve deze te gebruiken. Anders, gelieve een nieuw account aan te maken.

2. Deel wat informatie met ons over u en uw voertuig. Deze informatie wordt voornamelijk verzameld om uw account aan te maken en om ervoor te zorgen dat u aanbiedingen ontvangt die bij uw voertuig passen.

3. Kies de gewenste betalingswijze.

4. Bestel uw oplaadkaart, of als u er al een heeft, voer het nummer van uw kaart in. U kunt ervoor kiezen uw contract meteen te activeren of een specifieke datum voor activering in te stellen. U krijgt een volledig overzicht van uw contract. Als alles correct is, klikt u op bevestigen.

 
2

Activeer uw kaart en download de Hello smart app

Nadat u uw kaart geactiveerd hebt, is de dienst meteen voor u beschikbaar. Met onze app heeft u toegang tot ons laadnetwerk.

U kunt naar laadstations zoeken, de stekkertypes en hun beschikbaarheid controleren en zelfs het laadproces beginnen. U kunt ook uw account- en factureringsgegevens bekijken en bijwerken.

 
3

Bekijk ons netwerk

Met de kaart vindt u oplaadpunten – in onze app en op de website. Filter op stekkertypes, laadsnelheid, en beschikbaarheid. Beoordelingen bekijken en achterlaten.

U kunt ook een route naar het gewenste laadstation laten weergeven en direct vanuit de app beginnen te navigeren.

En als het station opladen op afstand aanbiedt, kunt u dat proces ook in gang zetten.

 
4

Begin met laden

Afhankelijk van het laadstation kunt u het proces op verschillende manieren beginnen en van maximale flexibiliteit genieten.

Oplaadkaart: Gebruik uw kaart om u te authenticeren bij het laadstation voordat u met het laden begint.

App: Start en stop het laadproces rechtstreeks vanuit uw app. Bij sommige laadstations kunt u uw laadproces ook volgen via de app.

Al uw laadactiviteiten worden in uw account weergegeven.

Meer informatie over EV-laden

 

Duur

De duur van een laadproces hangt af van verschillende factoren: de capaciteit en het niveau van de accu, de maximale laadsnelheid van het voertuig, en de snelheid en capaciteit van het laadstation. Elektrische voertuigen kunnen worden geladen met het volgende:

Wisselstroom (AC), dat een maximaal vermogen van 43 kW biedt.

Gelijkstroom (DC), ook bekend als snel laden, dat begint bij 50 kW.

High Power Charging (HPC) is de oplaadtechnologie van de volgende generatie en begint bij 100 kW.

 

Stekkertypes

UwHello smart app laat zien welke oplaadpunten de juiste stekkers voor uw voertuig hebben.

Bij wisselstroomstations zijn stekkers van type 2 het meest gebruikelijk, maar sommige hebben ook stekkers van type 1. Gelijkstroomstations hebben ofwel CCS- of CHAdeMO-stekkers; Europese autofabrikanten gebruiken de CCS-standaard.

 

Oplaadpunten

De openbare oplaadinfrastructuur in Europa groeit gestaag. Alle grote snelwegen zijn nu uitgerust met snellaadstations. Er is ook een groeiend aantal stations in stedelijke centra.

Met smart charge@street kunt u comfortabel thuis laden, op de weg en in het buitenland. Bekijk onze kaart om alle oplaadpunten in ons netwerk te zien.

 

Uw voertuig opladen

Wanneer u bij het laadstation komt, moet u zich meestal legitimeren met uw oplaadkaart. Dit ontgrendelt de laadcontactdozen. U kunt de kabel dan in uw auto steken. In sommige gevallen zijn de kabels niet vergrendeld en kunt u ze voor de verificatie inpluggen. Zodra de oplaadkabel is aangesloten, wordt deze aan beide uiteinden goed vergrendeld voordat het opladen begint. Hij blijft vergrendeld tot het laadproces wordt beëindigd. Om het laadproces te voltooien en de laadkabel los te koppelen, moet de oplaadkaart opnieuw worden gelezen. Bij sommige laadstations kunt u uw voertuig gewoon ontgrendelen om de kabel los te koppelen.

 

Kosten en tarieven

Uw tarief biedt flexibele of vaste prijzen.

Flexibele prijs: De oplaadprijzen worden vastgesteld door de respectievelijke laadpaalexploitanten. De prijzen kunnen variëren naargelang de exploitant waar u laadt. Controleer, voordat u uw voertuig oplaadt, de actuele prijzen in de Hello smart app – of bezoek onze tarievenpagina en -kaart.

Vaste prijs: Er gelden uniforme prijzen voor alle laadstations. Let op: er kunnen uitzonderingen zijn voor sommige laadpaalexploitanten.

De kosten in het buitenland kunnen verschillen. Controleer altijd de app voor prijzen in verschillende landen. Afhankelijk van uw tarief kunnen extra vaste kosten van toepassing zijn, zoals een eenmalige registratievergoeding en een maandelijks basistarief.

Word vandaag nog lid en laad uw smart overal, op elk moment

Aan de slag